Privacybeleid 3Dandprint

Inhoud

  • Privacyverklaring
  • Cookieverklaring
  • Contactgegevens privacy officer

Privacyverklaring

Via de website van 3Dandprint.eu worden privacygevoelige gegevens – oftewel persoonsgegevens – verwerkt. 3Dandprint vindt een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Deze gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • Duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • Je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • Het recht respecteren om persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

3Dandprint is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze zorgvuldig te lezen. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 25-05-2018.

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruiken van onze dienst verkrijgen wij bepaalde gegevens van jou. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven, in het kader van de door jou gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

  • NAW gegevens;
  • Telefoonnummer;
  • Emailadres;
  • IP-adres.

 Doelomschrijving van gebruik

Wij gebruiken de persoonsgegevens om jou tot dienst te zijn en alleen wanneer deze gegevens ons telefonisch, via een e-mail, contactformulier of middels het plaatsen van een bestelling ter beschikking gesteld zijn. Wij gebruiken de verkregen persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Inloggen en verifiëren/authentiseren van gebruikers;
  • Communicatie tussen 3Dandprint en gebruikers;
  • Versturen van een nieuwsbrief en direct-marketing berichten;
  • Monitoren en auditen van onze diensten;
  • Analyseren van statistieken en optimaliseren van onze diensten;
  • Het verzenden en bezorgen en communicatie omtrent bestellingen;

Registreren

Bij bepaalde onderdelen van onze diensten, waaronder het plaatsen van bestellingen, moet je jezelf eerst registreren. Wij bewaren de door jou gekozen gebruikersnaam en de door jou opgegeven persoonsgegevens. Deze gegevens bewaren wij ter vergemakkelijking van het volgende bestelproces. In het aangemaakte account kunnen persoonsgegevens door jou zelf beheerd en gewijzigd worden.

Delen met derden

Wij verstrekken jouw gegevens niet aan derden, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die je met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. Het betreft dan deze partijen: bezorgpartners, leveranciers, betaalpartners en partijen die onze reviews verzamelen.

De partijen die van ons toegang krijgen tot je gegevens, mogen deze alleen gebruiken om jou een dienst te leveren namens 3Dandprint. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze dienst kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Op onze site zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Reclame

Wij kunnen je, naast de informatie op onze website, op de hoogte brengen van onze nieuwe producten en diensten. Dit kan per e-mail of telefoon.

Contactformulier

Als je een contactformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die je ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van jouw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Nieuwsbrief

Wij versturen een nieuwsbrief om geïnteresseerden te informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je jezelf kunt afmelden. Bij het opgeven van jouw gegevens geef jij zelf aan of jij deze e-mails wilt ontvangen.

Publicatie

Wij publiceren klantgegevens niet.

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen je en onze dienst wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om onze diensten te gebruiken. Daarna bewaren wij gegevens nog tot wederopzegging van jouw kant voor de beschreven statistische doeleinden.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met ons zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Voor vragen over ons privacy beleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) jouw persoonsgegevens kun je te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Om misbruik te voorkomen vragen wij om je te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van jouw browser. Indien deze gegevens niet kloppen, kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Cookieverklaring

3Dandprint verspreid cookies. Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij je uitleggen waarom wij cookies gebruiken. Het verdere gebruik van onze diensten door jou vatten wij op als toestemming voor dit gebruik van cookies.

Een cookie is een zeer klein tekstbestandje dat terecht komt op jouw pc en bijvoorbeeld het gebruiksgemak van onze website verbetert. De cookies stellen ons bovendien in staat meer te weten te komen over hoe jij de website gebruikt. Op basis van die gegevens kunnen wij weer verbeteringen aanbrengen.

Wij verzamelen alleen de noodzakelijke gegevens om jou en andere bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn en achteraf nog eens een advertentie te tonen. Zoals duidelijk uitgelegd in onze privacy statement worden jouw cookies niet met derden gedeeld. In slechts enkele gevallen kan geanonimiseerde informatie gedeeld worden met een andere partij.

Het staat je vrij om cookies uit te schakelen middels jouw browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze diensten dan niet meer optimaal werken.

Functionele cookies

Zonder cookies zou onze website niet goed functioneren. Daarom vinden wij het belangrijk dat je onze cookies accepteert. Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website te gebruiken.

Analyse cookies

Data is tegenwoordig essentieel, ook voor ons. Daarom houden wij via verschillende cookies bij hoe onze bezoekers zich op onze website gedragen. Waarom? De analyses die wij met deze data kunnen uitvoeren geven ons belangrijke inzichten met betrekking tot het gebruik van onze website. Zo kunnen we bijvoorbeeld op tijd ingrijpen als specifieke pagina’s ondermaats presteren. Het kan zijn dat bepaalde pagina’s of elementen niet werken of de informatie niet is wat jij als bezoeker verwacht. Zo kunnen wij de website beter maken voor jou! Dat doen wij via: Google.

Delen: deze cookie informatie wordt alleen met Google gedeeld en wordt niet verder verspreid. Bij Google kan het in sommige gevallen zo zijn dat door ons toegelaten specifieke partners tijdelijk inzage hebben, maar hier gaat het alleen om geanonimiseerde informatie.

Advertentie cookies

Adverterende cookies zorgen ervoor dat wij jou de producten die je bekeken hebt nog eens kunnen laten zien terwijl je op het internet surft. Deze cookies houden onder andere bij welke advertenties je al hebt gezien. Dit geldt voor Google en Doubleclick services.

Social media cookies

Deze sociale (adverterende) cookies zorgen ervoor dat je ook op social media jouw favoriete producten nog eens te zien krijgt. Dan kun je eenvoudig nog eens bekijken of deze producten echt iets voor jou zijn. De social media cookies op onze site zijn afkomstig van Facebook en Linkedin.

Video cookies

Wij hebben diverse video’s op onze website, deze worden via Youtube ingeladen. Deze cookies verzamelen views en andere informatie met betrekking tot bekeken video’s om deze data aan het platform toe te voegen. Dit is allemaal anoniem.

Contactgegevens Privacy Officer

Vrijwillige Functionaris Gegevensverwerking / Privacy Officer

Koen de Wit
k.dewit@karsten.nl
020 261 4883

3Dandprint
Johan van Hasseltweg 39-J
1021 KN Amsterdam
info@3dandprint.eu
020 261 4883